Dviračio transmisijos problemos ir kaip jas išspręsti

Dviračio transmisija yra viena iš esminių dviračio dalių, atsakinga už jėgos perdavimą nuo pedalių iki rato. Tačiau kartais gali atsirasti transmisijos problemų, kurios gali sutrikdyti dviračio veikimą. Šiame straipsnyje aptarsime keletą dažniausiai pasitaikančių dviračio transmisijos problemų ir pateiksime patarimus, kaip jas išspręsti.

Problema: grandinė peršoka

Viena dažniausių transmisijos problemų – grandinė, peršokanti nuo pavarų. Tai gali atsitikti dėl kelis priežasčių: grandinė gali būti per daug išsitempusi, per daug nusidėvėjusi, arba derinimas gali būti neteisingas.

Sprendimas

  1. Patikrinkite grandinės ilgį. Jei grandinė yra per ilga, ji gali peršokti. Patikrinkite grandinės ilgį ir, jei reikia, sutrumpinkite ją.
  2. Pakeiskite grandinę. Jei grandinė yra labai nusidėvėjusi, ji gali nesugebėti tinkamai sukibti su ratukais, todėl gali peršokti. Tokiu atveju rekomenduojama pakeisti grandinę.
  3. Reguliuokite pavarų derinimą. Jei grandinė peršoka nuo pavarų, gali būti, kad pavarų derinimas yra neteisingas. Reguliuokite pavarų perjungimo sistemą pagal gamintojo nurodymus.

Problema: dviračio pavaros nekinta

Kitas dažnas transmisijos problema yra, kai dviračio pavaros nekinta. Tai gali atsitikti dėl keleto priežasčių, tokių kaip per didelis arba per mažas trosų įtempimas, arba gedimai perjungimo sistemoje.

Sprendimas

  1. Reguliuokite trosų įtempimą. Per didelis arba per mažas trosų įtempimas gali trukdyti pavarų perjungimui. Patikrinkite trosų įtempimą ir reguliuokite jį pagal poreikį.
  2. Patikrinkite ir išvalykite perjungimo sistemą. Gali būti, kad perjungimo sistema yra užteršta ar sugedusi. Patikrinkite perjungimo sistemą, išvalykite ją ir, jei reikia, pakeiskite sugedusias dalis.
  3. Patikrinkite trosų būklę. Patikrinkite trosus, ar jie nėra surūdiję ir susidevėję. Jei reikia – pakeiskite.

Transmisijos problemos gali atrodyti sudėtingos, bet dauguma jų gali būti išspręstos su šiek tiek laiko ir kantrybės. Jeigu atrodo, kad darbas Jums per sudėtingas, kreipkitės į profesionalų dviračių servisą. Atminkite, kad reguliariai prižiūrėdami ir tvarkydami savo dviratį, galite išvengti daugelio problemų.